Jonge blikvangers: dé gids voor het kiezen van een goeie kinderbril

De beste bril kiezen voor je kind – klein of al iets groter – is niet altijd makkelijk. Het is nochtans zo belangrijk voor hun zelfvertrouwen en hun comfort. Kinderen hebben duurzame, stijlvolle brillen nodig die ook nog eens een comfortabele pasvorm hebben én bestand zijn tegen hun actieve levensstijl. 

Onmogelijk? Nee, hoor. Met deze tips helpen we je al een heel eind op weg.

Kies voor duurzaamheid

  • Materiaal = cruciaal

Kinderen kunnen nogal ruw zijn met hun brillen. Kies voor monturen van flexibele kunststoffen of metalen met buigzame eigenschappen. Schokbestendige, buigzame monturen zijn een slimme keuze.

  • Veerkrachtige scharnieren

Scharnieren met een veermechanisme laten de pootjes van de bril naar buiten buigen zonder te breken. Dat zorgt voor heel wat extra flexibiliteit. Dat is vooral handig voor kinderen die misschien niet altijd even voorzichtig zijn bij het op- en afzetten van hun bril.

Maximaal comfort

  • Lichte monturen 

Zware monturen kunnen ongemakkelijk zijn, vooral voor kinderen die hun bril de hele dag dragen. Lichtgewicht materialen voorkomen drukplekken op de neus en oren.

  • Verstelbare neuspads en flexibele veren

Verstelbare neuspads zorgen voor een aangepaste pasvorm, zodat de bril comfortabel op de neusbrug zit. Flexibele veren verhogen ook het comfort door zich aan de vorm van het hoofd aan te passen. Resultaat: een stevige pasvorm zonder te knellen.

  • De juiste pasvorm 

Zorg ervoor dat het montuur niet te strak of te los zit. De bril mag niet afglijden en de pootjes moeten strak om de oren passen.

  • Overweeg siliconen uiteinden 

Siliconen uiteinden kunnen extra grip en comfort bieden, waardoor de bril goed blijft zitten – zélfs tijdens de meest intense speeltijden. Deze zachte uiteinden verminderen ook de kans op irritatie achter de oren.

Jong zijn, in stijl!

  • Laat je kind mee kiezen

Als je kind mee kan kiezen, zal het de nieuwe bril ook liever dragen! Moedig ze aan om monturen te kiezen in kleuren en stijlen die ze mooi vinden. 

  • Ga voor leuke en trendy ontwerpen 

Kinderbrillen vind je in allerlei leuke en trendy ontwerpen. Van felle kleuren tot speelse patronen, er zijn opties voor elk karakter. 

  • Vergeet de reservebril niet!

Kinderen raken makkelijk dingen kwijt, dus een reservebril voorzien is een slim idee. Hou een extra bril bij de hand, zo hoeven ze nooit hun scherp zicht te missen.

Gezonde én veilige opties

  • UV-bescherming 

Is je kind veel buiten? Zorg er dan voor dat hun glazen voldoende UV-bescherming bieden. Bescherming tegen de schadelijke zonnestralen is essentieel. Switch op tijd naar een zonnebril op sterkte!

  • Laat regelmatig naar de ogen kijken

Plan regelmatig oogonderzoeken in, want de ogen van je kind evolueren snel. Met regelmatige controles ben je gerust dat hun bril altijd perfect aangepast is aan hun situatie.

Kom langs voor de ruimste collectie!

Klaar om een kinderbril te kiezen? Laat je adviseren door een professional. Wij leiden je met plezier doorheen onze collectie. En helpen je om de juiste keuze te maken. Tot binnenkort!